SG Proge skupaj

 

Izhodišče dogajanja je v centru mesta na Glavnem trgu. Tek se odvija v petih dolžinskih kategorijah.

 

Tek dobre volje

Tek dobre volje je rekreativni tek, namenjen vsem udeležencem tekmovalnih tekov, vabljenim gostom in vsem drugim, ki želijo sodelovati. Tek bo potekal po progi za tek na 500m.

Tek na 200m

Na tej progi bodo tekli predšolski otroci ter prvošolci in prvošolke skupaj s starši. Start teka bo pri Hotelu Pohorje, udeleženci bodo tekli proti 'Konju', kjer bodo zavili levo v cilj na Trgu svobode.

 

Tek na 500 m

Na tej progi bodo tekli dečki in deklice rojeni od 2009 do 2011. Start teka bo na Glavnem trgu, pri konju bodo tekmovalci zavili na Trg svobode, mimo cerkve, po Meškovi ulici, Poštni ulici, mimo hotela Pohorje nazaj na Glavni trg kjer bo cilj.

Start in cilj bosta na istem mestu.

 

Tek na 1000 m

Na tej progi bodo tekli dečki in deklice rojeni 2008 do 2000. Tekmovalci tečejo po progi za tek na 500m in naredijo dva kroga.

 

SG Proge ulični teki

 

Tek na 10 km, 5km, test hoje

Start je na Glavnem trgu, od koder proga poteka v smeri urinega kazalca proti jugozahodu do rondoja, nato desno na Podgorsko cesto. Po prehodu čez mostiček zavije levo na cesto Stari trg in po njej rahlo navzgor do zgradbe na levi strani (okulist), kjer ob parkirišču zavije ostro desno. Od tu poteka proga po cesti Stari trg v smeri sever, kjer zavije desno na cesto Pod gradom in nato naprej po Sejmiški cesti do Kulturnega doma (na levi), kjer zavije desno ponovno proti Glavnemu trgu do starta, od koder se kroženje ponovi. Start in cilj sta na istem mestu.

Tekači na razdalji 5 km pretečejo dva, na razdalji 10 km pa štiri kroge.

Meritve testa hoje bodo potekale po progi za teka na 5 oz. 10 km. Udeleženci testa hoje bodo opravili en krog. Meritve bodo potekale ob vstopu na Glavni trg na desni.

 

SG Proge 10ka