Izhodišče dogajanja je v centru mesta na Glavnem trgu. Tek se odvija v petih dolžinskih kategorijah.

SG Proge VSE

Tek dobre volje

Tek dobre volje je rekreativni tek, namenjen vsem udeležencem tekmovalnih tekov, vabljenim gostom in vsem drugim, ki želijo sodelovati. Tek bo potekal delno po progi za tek na 500m.

Tek na 200m

SG Proge druzinski

Na tej progi bodo tekli predšolski otroci ter prvošolci in prvošolke skupaj s starši. Start teka bo pri Hotelu Pohorje, udeleženci bodo tekli proti 'Konju', kjer bodo zavili levo v cilj na Trgu svobode.

Tek na 500 m

SG Proge 500m

Na tej progi bodo tekli dečki in deklice rojeni od 2008 do 2010. Start teka bo pri konju. Tekmovalci bodo tekli po Glavnem trgu proti hiši Huga Wolfa, kjer bodo zavili desno in nadaljevali pot po Cankarjevi ulici mimo Glasbene šole, do križišča s Šolsko ulico, kjer bodo zavili desno in tekli nato naravnost proti cilju, ki bo na Trgu svobode.

Tek na 1000 m

SG Proge 1000m

Na tej progi bodo tekli dečki in deklice rojeni 2007 do 1999. Start  teka  bo na Glavnem trgu pri konju. Proga teče preko Glavnega trga do rondoja, nato zavije desno na Podgorsko cesto. Po prehodu čez mostiček zavije desno skozi Kuharjev park in preko mostička nazaj skozi Šolsko ulico na ciljni prostor na Trgu svobode.

Tek na 10 km, 5km, test hoje

SG Proge 10000m

Start je na Glavnem trgu, od koder proga poteka v smeri urinega kazalca proti jugozahodu do rondoja, nato desno na Podgorsko cesto. Po prehodu čez mostiček zavije levo na cesto Stari trg in po njej rahlo navzgor do zgradbe na levi strani (okulist), kjer ob parkirišču zavije ostro desno. Od tu poteka proga po cesti Stari trg v smeri sever, kjer zavije desno na cesto Pod gradom in nato naprej po Sejmiški cesti do Kulturnega doma na levi strani, nato pa zavije desno na Francetovo cesto ponovno proti Glavnemu trgu, vendar pred njim zavije levo na Poštno ulico, nato pa desno na Meškovo ulico in na Trgu svobode ponovno desno. Sledi zavoj levo na Glavnem trgu in mimo starta v naslednji krog.

Proga teka na 5 km se v drugem, proga teka na 10km pa v četrtem krogu iz Francetove ulice usmeri naravnost na Glavni trg, kjer je cilj.

Test hoje bo potekal po progi teka na 5 oz. 10 km. Udeleženci testa hoje bodo opravili en krog dolžine 2400m. Meritve bodo potekale ob vstopu na Glavni trg na desni.

Na vseh pomembnih ali kakorkoli nevarnih odsekih bodo tekače usmerjali redarji ob progi oz. bo proga zaščitena z ograjo oz. trakovi.