Proga2019 2

 

OPIS PROGE
Izhodišče dogajanja je v centru mesta na Glavnem trgu. Tek se odvija v petih dolžinskih kategorijah.

Tek dobre volje
Tek dobre volje je rekreativni tek, namenjen vsem udeležencem tekmovalnih tekov, vabljenim gostom in vsem drugim, ki želijo sodelovati. Tek bo potekal po progi za tek na 500m in bo hkrati namenjen ogledu proge za tekmovalce.

Tek na 200m
Na tej progi bodo tekli predšolski otroci ter prvošolci in prvošolke skupaj s starši. Start teka bo pri Vili Pohorje, udeleženci bodo tekli proti 'Konju', v bližini katerega bo cilj.

Tek na 500 m
Na tej progi bodo tekli dečki in deklice rojeni od 2010 do 2012. Start teka bo na Glavnem trgu, pri konju bodo tekmovalci zavili na Trg svobode, mimo cerkve, po Meškovi ulici, Poštni ulici, mimo hotela Pohorje nazaj na Glavni trg kjer bo cilj.

Tek na 1000 m
Na tej progi bodo tekli dečki in deklice rojeni 2009 do 2001. Tekmovalci pretečejo dva kroga po progi za tek na 500m.

Tek na 10 km in 5km
Start je na Glavnem trgu, od koder proga poteka v smeri urinega kazalca proti jugozahodu do rondoja, nato desno na Podgorsko cesto. Po prehodu čez mostiček zavije levo na cesto Stari trg in po njej rahlo navzgor do zgradbe na levi strani, kjer ob parkirišču zavije ostro desno. Od tu poteka proga po cesti Stari trg v smeri sever, kjer zavije desno na cesto Pod gradom in nato naprej po Sejmiški cesti do Kulturnega doma na levi strani, nato pa zavije desno na Francetovo cesto in naprej proti Glavnemu trgu. V prvem krogu proga za vse tekače zavije levo na Poštno ulico, nato pa desno na Meškovo ulico in na Trgu svobode ponovno desno. Sledi zavoj levo na Glavnem trgu in mimo starta v naslednji krog. V drugem, tretjem in četrtem krogu (za tekače na 5km pa v drugem krogu) se proga iz Francetove ulice usmeri naravnost na Glavni trg, kjer je cilj v bližini Beneškega konja.