tm13 1

Tek miru ob dnevu OZN je tradicionalna rekreativna tekaška prireditev, ki poteka v Slovenj Gradcu v mesecu oktobru v počastitev obletnice delovanje mednarodne organizacije OZN.

Slovenj Gradec – mesto Glasnik miru ob tej priložnosti organizira vrsto aktivnosti, katerih poslanica je širjenje mirovniške zavesti.

Med njimi je že več kot desetletje stalnica tudi Tek miru o dnevu OZN, ki poteka v znamenju prijateljstva, povezovanja in druženja.

Prireditev je rekreativne in tekmovalne narave.

 

 Vključuje tri tekaške sklope:

  • Tek dobre volje v 500m krogu po ulicah mestnega jedra združuje vse udeležence prireditve, tako tekmovalce kot gledalce in je netekmovalnega značaja.
  • Ulični teki so namenjeni otrokom in mladim, odvijajo se na različnih razdaljah glede na starost udeležencev (od 100 do 2500m)
  • Tek na 10km je namenjen rekreativnim tekačem ter tekmovalcem. 

Tem miru 201401

tm13 9

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tek miru ob dnevu OZN je zadnja etapa v Štajersko koroškem pokalu v tekih, ki se organizira pod pokroviteljstvom Olimpijskega komiteja Slovenije v akciji Slovenija teče. Večkrat je to prireditev popestrilo tudi Prvenstvo Slovenije v cestnih tekih pod okriljem Atletske zveze Slovenije.

tm 13 3

mala sola atlet slovenj gradec

atletika brez meja

atletska sola slovenj gradec

tekmovalna atletika 2

rekreativna atletika2