EkipaČlani Atletskega kluba Slovenj Gradec so odličja prejeli kar v petih kategorijah.

V torek, 27.3.2017, je v dvorani Mladinskega centra Slovenj Gradec potekala svečana podelitev priznanj in nagrad tistim ki so v lanskem letu najbolj zaznamovali slovenj graški šport. 
Mitja Kordež je osvojil najvišje priznanje Športne zveze Slovenj Gradec in bil proglašen za Športnika leta 2017 MOSG. Priznanja se prejeli še Zala Sekavčnik, Maja Pogorevc, Jaka Pogorevc in dekliška ekipa mladink AKSG.

Podeljeno je bilo tudi najvišje občinsko odličje Železnikarjeva nagrada, ki jo je prejel nekdanji izvrstni judoist, eden od pionirjev juda v Slovenj Gradcu, trikratni predsednik Športne zveze Slovenj Gradec, nekdanji predsednik Judo zveze Slovenije, v preteklosti član izvršnega odbora danes pa predsednik OKS-ZŠZ Bogdan Gabrovec. Nagrada je letos zanesljivo in brez dvoma odšla v prave roke človeka, ki je močno zaznamoval šport v Slovenj Gradcu in širše.

ŠPORTNIK LETA
Mitja Kordež, član Atletskega kluba Slovenj Gradec, je eden izmed najbolj nadarjenih mladih slovenskih atletov v tekih na 100m in 200m, z uspehi na mednarodnih atletskih tekmovanjih v preteklem letu pa je dokazal , da sodi v ožji evropski vrh.
Mitja je že v začetku lanske sezone osvojil normo za nastop na Olimpijskem festivalu evropske mladine (OFEM), ki poteka pod okriljem Evropskega olimpijskega komiteja (EOC), na njem pa sodeluje 49 držav evropskega kontinenta. V madžarskem mestu Gyor, kjer je lanski OFEM potekal, je Mitja v konkurenci najboljši sprinterjev v mlajše mladinski konkurenci v Evropi, v teku na 200m bronasto medaljo .
Med pomembnejše mednarodne dosežke lanskega leta nedvomno šteje tudi nastop na Svetovnem prvenstvu za mlajše mladince in mladinke (Nairobi, 2017), kjer se je Mitja preko kvalifikacij in polfinala prebil v finale in v teku na 200 m osvojil 8. mesto. Ni mu bilo lahko, saj je poleg aklimatizacije na visoko temperaturo, doživel tudi pritisk 70 tisoč glave množice navijačev na stadionu. A je Mitja tudi takrat ohranil zbranost in suvereno odtekel od starta do cilja.
Mitja je več let zaporedoma član mladinske državne reprezentance. Nastopil je na več mednarodnih tekmovanjih, uspešno pa je tekmoval tudi na nacionalnem nivoju. Na Atletskem pokalu Slovenije je osvojil prvo mesto tako v teku na 100 kot v teku na 200m. Na Prvenstvu Slovenije za mlajše mladince, ki je potekalo v Slovenj Gradcu, pa se je v teku na 200m uvrstil na drugo mesto.
Ima status športnika perspektivnega razreda in je prejemnik športne štipendije Olimpijskega komiteja Slovenije – združenja športnih zvez.
Za dosežke v letu 2017 je preje bronasto plaketo Atletske zveze Slovenije.

NAJ ŠPORTNICA V KATEGORIJI ČLANIC MAJA POGOREVC
Maja Pogorevc (Atletski klub Slovenj Gradec) Športni dosežki na področju atletike so Majo Pogorevc že pred tremi leti popeljali v ZDA, kjer uspešno usklajuje treninge s študijem. Je uspešna študentka kineziologije na California State Univerity – Fresno, ki svojo predanost atletiki in talentiranost dokazuje z visokimi uvrstitvami na med-univerzitentih atletskih tekmovanjih, na katerih odlično zastopa svojo fakulteto.
Že na začetnih mitingih sezone 2017 je osvojila normo za nastop na Evropskem prvenstvu za mlajše člane in članice, ki je potekal julija v Bydgoszczu na Poljskem. V teku na 400m se je uspela uvrstiti v polfinale in evropsko prvenstvo končala na 22.mestu.
Maja je odlično nastopila na Prvenstvu Slovenije za mlajše člane in članice, na katerem je osvojila kar dva naslova državne prvakinje, in sicer v teku na 200 in 400m.

NAJ ŠPORTNIK V KATEGORIJI MLADINCEV
Jaka Pogorevc (Atletski klub Slovenj Gradec) je eden najboljših mladinskih tekačev na srednje proge v Sloveniji. Je občasni član slovenske mladinske reprezentance. Zaradi zdravstvenih težav je izpustil velik del tekmovalnega obdobja, kljub temu pa je v sezoni 2017, v konkurenci starejših mladincev, postal pokalni prvak v teku na 800 m.

NAJ ŠPORTNA EKIPA V KATEGORIJI MLADINK
Atletika je športna panoga z največ disciplinami. Uspešen boj s časom, višino, razdaljami zahteva različna znanja in pogoje za trening. Atletski klub Slovenj Gradec počasi in vztrajno širi ponudbo treningov različnih disciplin. Šprinterske začetke, so kmalu dopolnili teki na srednje in dolge proge, skoki v daljino in višino, v zadnjem času pa se mladi odločajo tudi za trening metov. Mozaik visokih uvrstitev atletov in atletinj na posameznih disciplinah vse pogosteje sestavljajo tudi dosežki na ekipnih atletskih tekmovanjih.
Atletinje Verhovnik Lana, Bricman Zala, Sekavčnik Zala, Pisnik Veronika, Kotnik Nika, Hovnik Zala Katarina, Jelen Križovnik Neža, Uršej Tinkara, Smodiš Nika, Ana Areh in Vita Vovk so Atletski klub Slovenj Gradec zastopale na več ekipnih tekmovanjih. Na Atletskem pokalu Slovenije za mlajše mladince in mladinke so posamično osvojile 6 medalj in se kot ekipa uvrstile na 6. mesto. Na Ekipnem državnem prvenstvu za mladince in mladinke pa so bile sedme.

NAJ ŠPORTNICA V KATEGORIJI DO 15 LET
Zala Sekavčnik, članica Atletskega kluba Slovenj Gradec, je uspešna in perspektivna mlada atletinja. Njene paradne discipline so teki na srednje proge.
V lanski sezoni je osvojila kar nekaj lovorik. V svoji starostni kategoriji je postala državna prvakinja v teku na 1000m, srebrni medalji pa je osvojila na Prvenstvu Slovenije v dolgih tekih (v teku na 3000m) ter na Prvenstvu Slovenije v krosu. Uspešno je tekmovala tudi v kategoriji mlajših mladink, kjer se lahko pohvali s 3.mestom v teku na 800m in enako uvrstitvijo pri teku na 1500m.
Zala se redno udeležuje tudi osnovnošolskih tekmovanj v atletiki, na katerih zastopa Prvo osnovno šolo Slovenj Gradec. Z odličnim rezultatom na regijskem tekmovanju osnovnih šol v atletiki za leto 2017 se je uvrstila v finale državnega tekmovanja in v teku na 3000m osvojila srebrno medaljo. Nepremagljiva je bila tudi na Unesco ASP teku mladih, na katerem je prav tako zastopala Prvo osnovno šolo.
V lanskem letu je Zala prvič nastopila tudi za slovensko pionirsko reprezentanco na peteroboju pionirskih reprezentanc CRO-HUN-CZE-SVK-SLO v Varaždinu in v teku na 600 m zasedla 7.mesto.
Z uspešnimi nastopi je pridobila kategorizacijo Olimpijskega komiteja Slovenije.

 

mala sola atlet slovenj gradec

atletika brez meja

atletska sola slovenj gradec

tekmovalna atletika 2

rekreativna atletika2