Slovenj Gradec je v soboto, 20.6.2020, gostil Atletski pokal za mlajše mladince in mladinke.

20200620 130701 spletTekmovanje je bilo po preklicu epidemije, zaradi korona virusa, prvo v nizu državnih prvenstev na prostem v atletiki. Dvomi, da bo čas socialne izolacije in posledično omejitve treningov, zreduciral vrste atletov in športnikov, so se polegli že v začetku junija, ko so se atleti in atletinje vrnili na tekmovališča. APS za mlajše mladince in mladinke velja za eno izmed množičnejših atletskih prireditev in tako je bilo tudi tokrat, ko se je na slovenjgraškem stadionu zvrstilo 719 štartov v 20 moških in 20 ženskih disciplinah. Ne le, da atletom in atletinjam motivacija ni upadla, izjemni dosežki so dokaz, da so ves čas predano in skoncentrirano trenirali.
Atletski klub Slovenj Gradec je tekmovanje prevzel nenačrtovano, po odpovedi prvotno izbranega izvajalca atletskega kluba iz Domžal, kjer je bilo tekmovanje po koledarju Atletske zveze Slovenije predvideno že v maju. Že tako izjemno kompleksna organizacija atletskega tekmovanja, je bila tokrat še zahtevnejša zaradi spreminjanja ukrepov v povezavi z epidemijo. Pri sami izvedbi je sodelovalo 91 oseb. Največ je bilo atletskih sodnikov, ki so svoje naloge na disciplinah opravili odgovorno in zanesljivo, in s tem zagotovili pogoje za izvedbo v skladu z atletskimi tekmovalnimi pravili. Z vso resnostjo so k izvedbi pristopili tudi ostali sodelujoči. Odgovorno in zanesljivo so svojo nalogo opravljali tudi najmlajši v veliki ekipi izvajalcev - mladi atleti in atletinje slovenjgraškega atletskega kluba v vlogi 'košaronoš'. Celotna ekipa je delovala usklajeno, tako je tekmovanje potekalo tekoče, brez zapletov in zamud v urniku.
Veliko naklonjenost slovenjgraške občine do športa sta s svojo prisotnostjo ter nagovorom ob otvoritvi izrazila tudi Martina Šisernik podžupanja Mestne občine Slovenj Gradec in Jože Lenart poslanec v državnem zboru in soustanovitelj AKSG, ki sta najboljšim podelila tudi medalje.
K pozitivnemu vzdušju so pomembno prispevali tudi atleti in atletinje AKSG. Kar 21 jih je nastopilo, med prve tri se je uvrstilo šest atletov. Zala Sekavčnik je osvojila zlato medaljo v teku na 800m, Leja Bricman pa z osebnim rekordom 34,72 m v metu diska. Srebrno medaljo je osvojila Nuša Lužnik v suvanju krogle, bronaste pa Jošt Pušnik z osebnim rekordom 12,49 m v troskok in Janine Lužnik v metu diska. Kar dvakrat se je na tretje mesto uvrstila Gaja Korošec, in sicer z osebnim rekordom 25,55 s v teku na 200 m in prav tako z osebnim rekordom 57,73 s v teku na 400 m. Prošt Urban se je z osebnim rekordom v teku na 400 m z ovirami (57,21 s) znašel tik pod stopničkami. Na četrto mesto se je uvrstila tudi Ivana Simonović v daljini. Osebne rekorde so zabeležili tudi Tjaša Mori (200m), Nik Uranc (400m), Neja Frajdl (100m), Nina Hleb (disk), Tjaša Samec (100m), Šaloven Lara (200m) in Šaloven Hana (100m).
Tudi ostali atleti in atletinje so dobro tekmovali: Aleksej Klemenčič (1500 m), Nabernik Grega (100 m), Prednik Aljaž (daljina, troskok), Barth Ema (400 m), Melina Kelaidis (400 m), Lana Potočnik (kopje). Dekleta so tekmovala tudi v štafetah 4 x 100m in 4 x 400 m. Ekipno so se uvrstila na 5.mesto.

Pomemben dosežek APS je bil seveda tudi nov državni rekord v štafeti 4 x 100 m (42,54 s) pri mlajših mladincih, ki ga je dosegla ekipa Atletskega društva MASS Ljubljana.

 

V povezavi so fotografije za vpogled v celotno dogajanje:

 

https://photos.app.goo.gl/1DcwVXmnnBwAnf6p7

https://wetransfer.com/.../24bf9d515256946827d9044fa01.../93b9fe

 

 

mala sola atlet slovenj gradec

atletika brez meja

atletska sola slovenj gradec

tekmovalna atletika 2

rekreativna atletika2