338971791 540842524828936 6533257374489284801 nV četrtek, 30. 3. 2023, je v prostorih Mladinskega kulturnega centra MKC potekala redna letna skupščina Atletskega kluba Slovenj Gradec.

Sejo je vodila Veronika Zupanc, ki so jo prisotni potrdili za predsednico delovnega predsedstva. Predsednica kluba mag. Mojca Verhovnik je v uvodu najprej predstavila uspešno delo v različnih vadbenih skupinah od predšolskih otrok do članov in rekreativcev, v nadaljevanju pa še izvedbo tekmovanj in prireditev, ki jih je klub organiziral v letu 2022. Izpostavila je dobro sodelovanje kluba s Športno zvezo Slovenj Gradec v projektu Mini olimpijada za osebe s posebnimi potrebami ter promocijskih programih v vrtcu in šolah. Trener Uroš Verhovnik je poročal o rezultatih, ki so jih atleti v različnih starostnih kategorijah in različnih atletskih disciplinah dosegli v preteklem letu. Še posebej je izpostavil ekipne rezultate in številne odlične uvrstitve atletov na mednarodnih tekmovanjih ter izrazil zadovoljstvo ob povečanju trenerskega kadra. Letos sta se klubu pridružila dva nova strokovna delavca, ki sta uspešno opravila usposabljanje na 1. stopnji.
Na skupščini je bil prisoten tudi predsednik Zbora koroških atletskih sodnikov Bojan Pogorevc, ki je poročal o delu sodniške organizacije in načrtih za leto 2023.
Ob koncu skupščine je potekala še manjša slovesnost ob podelitvi priznanj vsem atletom, ki so v letu 2022 nastopali v reprezentanci Slovenije. Takšnih atletov je bilo kar devet, in sicer Maja Pogorevc, ki je prejela tudi priznanje Športne zveze Slovenj Gradec in naziv Naj športnica leta 2022, Nuša Lužnik, Zala Sekavčnik, Aleksej Klemenčič, Hana Pavlina Navodnik, Izabela Haidi Navodik, Leja Bricman, Gaja Korošec in Ema Pika Raj.
Po zaključku uradnega dela so se vsi prisotni udeležili še manjše zakuske, na kateri so v sproščenem vzdušju izmenjali izkušnje, vtise in ideja za prihodno sezono.

 

mala sola atlet slovenj gradec

atletika brez meja

atletska sola slovenj gradec

tekmovalna atletika 2

rekreativna atletika2