384286244 715181000651541 7781043169180153794 nTEK MIRU JE 15.10.2023 ŽE DEVETNAJSTIČ ZAPOVRSTJO ZDRUŽIL TEKAČE IN TEKAČICE V MESTNEM JEDRU SLOVENJ GRADCA

Dežne kaplje udeležencem niso preprečile, da z dobro voljo in pozivno energijo zapolnijo mestno jedo in ulice starega trga.

Res jih je bilo letos zaradi vremena nekaj manj. So pa presenetili otroci, ki so se v dežju podali v tek po glavnem trgu in prenovljenih ulicah Cankarjeve.
Tekaške prireditve so kot vse druge v prvi vrsti namenjene druženju in seveda promociji kraja. Pa tudi rezultati niso zanemarljivi.
V uličnih tekih so zlate medalje osvojili Pika Koprivnikar, Florjan Štelekar, Inga Markovič, Anže Vajs, Tia Breg, Nina Plevnik, Luka Mežnarc in Andraž Mežnarc. Srebrno medaljo so osvojili Nika Breznik Lužnik, Ida Antonija Raj, Voranc Koprivnikar, Manca Rošer, Iza Borovnik, Nejc Zakrajšek in Grega Šavc. Bronasto medaljo pa so si pritekli Tara Planinšec, Nika Pečovnik, Ema Vajs, Lora Pritržnik, Oskar Zajc, Pia Pfeifer in Aljaž Skarlovnik.
Ema Pika Raj je zmagala v absolutni ženski konkurenci v teku na 10km. Erika Juvan je bila četrta. Aleksej Klemenčič je bil v konkurenci moških tretji, Nejc Blažun peti, Jernej Mežnarc sedmi in Žan Blažun enajsti. Uma Grešovnik je bila druga v teku na 5km, Lili Ivana Raj pa tretja.
Naša legendarna tekačica Kazimira Lužnik je tudi letos pretekla 10km.
Pred štartom teka n 5 in 10 km je vse udeležence nagovoril naš župan Tilen Klugler, ki je v tem nemirnem času izpostavil predvsem simbolni pomen teka - mir.
Rezultati so dostopni na povezavi: https://www.timingljubljana.si/rezultati.aspx...

 

mala sola atlet slovenj gradec

atletika brez meja

atletska sola slovenj gradec

tekmovalna atletika 2

rekreativna atletika2